Not Defteri -23-


2 Mart 2009 Pazartesi – İzmir
                                           
• Ergenekon davası nedeniyle tutuklananların bir kısmının kaldığı Silivri Cezaevi’ne Zaman ve Yeni Şafak gazeteleri bedava gönderiliyormuş ve her sabah tutukluların hepsine bu gazeteler veriliyormuş.
Diğer gazeteler ise parayla alınma imkânı varken cezaevi yönetimi tarafından tutuklulara verilmiyormuş.
Özellikle Zaman gazetesinin Türkiye genelinde bedava dağıtıldığı biliniyordu da ama Ergenekon tutuklularına bedava gönderileceğini hiç düşünmemiştim.

• Bazı Aşklar Uzaktan Geçer

Şener Şen ve Uğur Yücel’in başrollerini paylaştığı iki film: Eşkıya ve Muhsin Bey

• Emekli bir polis memuru borçları yüzünden Başbakanlığın önünde iki tabancayla intihar etmeye teşebbüs etmiş. Bunu gören başbakanın içinden neler geçti acaba? “Hamdolsun, intihar girişimi beni teğet geçti!” demiş midir?

Akira Kurosawa’nın yönettiği “Raşomon

• CHP’nin seçim otobüsüne kara çarşaflı bir kadın girmiş ve Kemal Kılıçdaroğlu’yla konuşmak istemiş. İzin vermemişler ve kadını uzaklaştırıp çarşafını açmak istemişler. Gözleri dışında hiçbir yeri görünmeyen ve ısrarlı bir şekilde otobüse binmek isteyen biri elbette dikkat çeker. O çarşafın içinde tehlikeli bir şey var mı diye merak edilir ve kadının en azından yüzünü görmeleri için çarşafını açması gerekir. Bunlar yapıldığına göre ortada çok büyük bir yanlış olmasa gerek. Ama keşke o kadının çarşafını açmaya yeltenen kişi bir kadın olsaydı, biraz olsun etik bir davranış olurdu.

• Fransız ressam Henri Matisse’in 1911 yılında yaptığı “Çuhaçiçeği” veya “Pembe-Mavi Halı Üstündeki Çuha Çiçeği” adlı tablosu

• Üniversitelerdeki ilk Kürtçe ders Bilgi Üniversitesinde verilmeye başlanmış.

Leonardo Da Vinci’nin en eski portresi olduğu tahmin edilen 500 yıllık çizim İtalyan gazeteci Piero Angelo tarafından bulunmuş.


Fazıl Say’ın Haber Türk gazetesinde yayınlanan “Mutluluk, Keder, Başkaldırı” başlıklı yazısı.

Sonbahar filminin yönetmeni Özcan Alper, 2008 yapımı “Açlık (Hunger)” isimli filmin Türkiye’de gösterilmesi için dağıtım işini üstlenmiş.

Tutunamayanlar’dan:
görmemesini bilmek de iyi bir ressamın vazgeçilmez bir özelliği olsa gerek

• 16. İzmir Avrupa Caz Festivali

• Okuduklarım

- Vatan, Haber Türk ve Yeni Asır gazeteleri
- Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” adlı romanı
- Can YücelRengâhenk

• İzlediklerim

- Kanal D’de yayınlanan “Arka Sokaklar” dizisi
- Star TV Ana Haber Bülteni

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar