Şiir Düşü 2


Şiir Düşü için birkaç kitap, antoloji ve dergiyi başucuma yerleştirdim. Özellikle şiir üzerine yazılan kitaplara öncelik veriyorum. Enis BaturSmokinli Berduş”, küçük İskenderEflatun Sufleler” ve “Rimbaud’ya Akıl Notları, Özdemir İnceŞiir ve Gerçeklik”, Veysel ÇolakŞiir Nedir ve Nasıl Yazılır?”, İsmet ÖzelŞiir Kitabı”, Metin AltıokŞiirin İlk Atlası”, MayakovskiŞiir Nasıl Yazılır?”…
Bunun yanında YKY’nin son beş yılda çıkardığı yıllıklar, son üç yılın Şiir Defteri yıllığı ve özellikle Yasakmeyve, Varlık, kitap-lık, Hürriyet Gösteri başta olmak üzere son beş yılın dergilerindeki şiir üzerine yazılanlar ve şiirler.
Tabii ki Nâzım’dan Cemal Süreya’ya, Ece Ayhan’dan İlhan Berk’e, Orhan Veli’den Oktay Rifat’a, Enis Batur’dan küçük İskender’e, Sennur Sezer’den Gülsüm Cengiz’e, Nilgün Marmara’dan Birhan Keskin’e Türk şiirinin son 70 yılının yakın tanığı olan şairlerin kitapları.
Dünya şiirine yön veren Shakespeare’den Hayyam’a, Paul Verlaine’den Rimbaud’a, Mayakovski’den Neruda’ya, Rilke’den Adonis’e, Seferis’ten Ritsos’a uzanan şairlerin kitaplarıyla da Şiir Düşü’ne iyi bir hazırlık yapıyorum.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar