Okuma Defteri IV


Gazeteler ve Hürriyet’in Seyahat Eki

Gazete okumanın en iyi taraflarından biri gazetelerin verdiği eklerdir. Birçok gazeteyi -özellikle pazar günleri- ekleri için alırım.
Özellikle okuduğum, her gün ne yazdığını merak ettiğim bazı köşe yazarları vardır. O yazarları her gün mutlaka okuma ihtiyacı hissederim: Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Yılmaz Özdil, Hıncal Uluç, Mustafa Mutlu, Doğan Hızlan, Ruhat Mengi, Güngör Mengi, Zülfü Livaneli, Can Ataklı, Haşmet Babaoğlu, Ahmet Hakan, Mehmet Yılmaz, Özdemir İnce, Can Dündar, Ece Temelkuran, Çetin Altan, İlhan Selçuk, Hikmet Çetinkaya, Oktay Akbal, Emre Kongar…
Öncelikle bu yazarları okumak için alırım gazeteleri. Sonraki tercihimi ise gazetelerin ekleri belirler. Özellikle Cumhuriyet Gazetesinin Kitap ekiyle Bilim ve Teknoloji eki, Radikal’in kitap eki, Hürriyet’in Seyahat eki, Taraf’ın Pazar eki vazgeçemediğim ve büyük keyif alarak okuduğum eklerdir.


Ama pazartesi günleri gazete bayilerine daha büyük bir heyecanla giderim. Gazetelerin pazartesi rehavetine rağmen Hürriyet’in Seyahat ekini almak için coşkulu olurum.
Nedim Gürsel gibi gezi edebiyatı türünün çok iyi bir yazarının yazdığı, Mehmet Yaşin gibi bir gurme-gezginin yer aldığı, Doğan Hızlan’ın hazırladığı Avare bölümünün olduğu, her hafta tarihi turizmden sahillere, kıyı şeridindeki önemli turizm merkezlerinden dünyadaki önemli şehirlere uzanan, insanı çok farklı noktalara oturduğu yerden ulaştıran bu eki okumak insana keyif veriyor.

Tuna BAŞAR

/ yirmiyeditemmuzikibindokuz
afyonkarahisar /

Yorum Gönder

0 Yorumlar