Rota 24


planladıklarım

1. 2015 yılında 150 kitap okumayı planlıyorum. Bunların 50’si dünya ve Türk edebiyatını derinden etkileyen romanlardan oluşuyor. Cervantes’in Don Kişot’uyla başlayan bu listeyi Rota’da yayınlayacağım. Okuduğum her kitap için de Okuma Defteri’ne yazacağım.
2. İlk olarak okumayı planladığım kitaplar şunlar; Cervantes’in Don Kişot I-II adlı romanı (YKY), Enis Batur’un Dalgınlık Kursları adlı deneme kitabı (Kırmızı Kedi Yay.), Füruzan’ın Parasız Yatılı adlı öykü kitabı (YKY), Edip Cansever’in Sonrası Kalır 1-2 adlı şiir kitabı (YKY) ve Jale Parla’nın Don Kişot’tan Günümüze Roman adlı eleştiri kitabı (İletişim Yay.).
3. 2015 yılında en az 100 film izlemeyi planlıyorum. Bu filmlerin büyük bir çoğunluğu da sinema tarihini değiştiren filmlerden oluşacak. Bu konuda bana Atilla Dorsay’ın 100 Yılın 100 Filmi adlı kitabı yol gösterici olacak. Bir yandan da Rekin Teksoy’un Sinema Tarihi’ni okuyacağım bu süreçte. Bu filmlerin listesini de Rota’da yayınlayacağım. İzlediğim her fim üzerine Seyir Defteri’ne yazacağım.
4. Bundan sonra resme daha fazla vakit ayırmayı planlıyorum. Yakında Resim Yazıları’na da başlayacağım. Her hafta bir resme odaklanacağım.
5. Klasik Müzik üzerine de daha fazla eğilmem gerekiyor. Bir süre önce planladığım Müzikal Günce projemi de devreye sokmalıyım.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar