Gece LXXXI


1 Mayıs 2015
Cuma

Son zamanlarda bilim beni kendine daha fazla çekmeye başladı. Özellikle Cosmos: Bir Uzay Serüveni adlı belgeseli izlediğim günden beri birçok bilgiye büyük bir merakla ve açlıkla ulaşmaya çalışıyorum. Büyük patlamadan itibaren yaşananları, geliştirilen teorileri ve bunlara yönelik bilimsel açıklamaları yakından takip etmeye çalışıyorum. Mesela son zamanlarda izlediğim bir belgeselde tartışılan uzayın sonsuz olmadığı fikri ve bu düşünceden yola çıkarak ortaya atılan futbol topu teorisi ilgimi fazlasıyla çekti. Büyük patlama öncesinde ne olduğu da son günlerde kafama fazlasıyla takılmaya başladı. Bilim bir yandan merak dürtüsünü uyandırırken bir yandan da açıklanamayan şeyler nedeniyle de insanı ürpertebiliyor.
Bunun yanında canlılar dünyası da ilgimi çeker oldu son günlerde. Evrim teorisi ve günümüzde yaşayan canlı çeşitliliği gerçekten ilgi çekici. Daha önce hiç bilmediğim bazı hayvanlardan haberdar olmak da fazlasıyla şaşkınlık veriyor. Mesela en az 15 farklı deniz canlısını taklit edebilen Mimik Ahtapotu ya da inanılmaz bir göz yapısına sahip olan Mantis Karidesi…
Bilime daha fazla zaman ayırmam gerekiyor. Daha fazla bilimsel makale okuyup, belgeseller izlemeliyim. Kafamda oluşan soru işaretlerini bir nebze olsun ortadan kaldırmalıyım. Gece beni bilime yönlendiriyor.

1mayıs’15gecesi edirne

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar