Gündemdekiler -3-


• Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan, Avrupa yakasının tek opera binası olan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi 10 Ekim’de İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin seslendireceği Beethoven’in 9. Senfonisi ile açılacakmış.

Elias Canetti’nin daha önce Soylu Sınıfın Sonbaharı, Hayvanlar Üzerine, Körleşme, İnsanın Taşrası ve Saatin Gizli Yüreği kitaplarını basan Sel Yayıncılık şimdi de yazarın Marakeş’te Sesler adlı kitabını okur önüne çıkarmış.

Kırmızı Kedi Yayınevi, Enis Batur’un daha önce yayınlanan kitaplarını da yeniden basıyor. Tuğralar Perişey kitapları tek bir kitap halinde Kırmızı Kedi etiketiyle çıkmış.

22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 14-22 Eylül 2015 tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Festival hakkında detaylı bilgiye http://www.altinkoza.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Varlık Dergisi Eylül 2015 tarihli 1296. sayısında kapağına “60. Yılında 6-7 Eylül Olayları”nı taşıyor. Edebiyat Gündemi bölümünü ise Yücel Kayıran ve “Son Akşam Yemeği”ne ayırmış.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar