Gündemdekiler -4-


• 72. Venedik Film Festivali ülkemiz adına önemli bir ödülle son buldu. Emin Alper’in yönettiği Abluka, Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Altın Aslan’ı Desde Alla (Yön: Lorenzo Vigas), Jüri Büyük Ödülü’nü Anomalisa (Yön: Charlie Kaufman, Duke Johnson), En İyi Yönetmen Ödülü’nü El Clan filmiyle Pablo Trapero, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Per Amor Vostro’daki rolüyle Valeria Golino, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü L’hermine’deki rolüyle Fabrice Luchini, En İyi Senaryo Ödülü’nü ChristianVincent (L’hermine) ve Geleceğin Aslanı Ödülü’nü ise Brady Corbet’nin yönettiği The Childhood of Leader filmi kazanmış.

• Ressam Nuri İyem’in doğumunun 100. yılı Evin Sanat Galerisi’nin 16 Eylül’de gerçekleştireceği “Nuri İyem 100 Yaşında/Portre” adlı sergiyle kutlanacak.

• Kurşun Kalem Dergisi, Eylül-Ekim 2015 tarihli 37. Sayısının gündemini şair Sennur Sezer ve öykücü Adnan Özyalçıner çiftine ayırmış.

• Bu yıl 7-15 Kasım 2015 tarihleri arasında 34. kez kapılarını kitapseverlere açacak olan İstanbul Kitap Fuarı’nın teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” ve Onur Çizeri de Tan Oral olarak belirlenmiş.

• 25. Akbank Caz Festivali 21 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında müzikseverlere zengin bir program sunuyor. Festivalle ilgili detaylı bilgiye http://www.akbanksanat.com/caz-festivali adresinden ulaşabilirsiniz.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar