Not Defteri -75-


6 Şubat 2017 – Pazartesi

• Roland Barthes hakkında bir araştırma yapmalıyım. Dilimize hangi kitapları çevrilmiş? Mitolojiler adlı bir kitabı var mı?

Cemal Süreya Şiir Ödülü’nü kazananların listesini Listelediklerim’de yayınlamalıyım.

Enis Batur’un Bî-linç başlıklı denemesini tekrar okumalıyım.

• Kübizm: İzlenimcilik akımına tepki olarak ortaya çıkan, Georges Braque ve Pablo Picasso’nun öncülük ettiği akım.

Büyülü Gerçekçilik Akımı’nın kurucusu Miguel Angel Asturias’muş.
(Kaynak: Yordam Edebiyat tarafından basılan Miguel Angel Asturias kitaplarının dergilerde yayınlanan tanıtım afişi.)

• Büyülü Gerçekçilik üzerine detaylı bir araştırma yapmalıyım.

Thomas Mann’in Venedik’te Ölüm adlı kitabını yeniden okumalıyım ve bu kitaptan yola çıkarak çekilen, Luchino Visconti’nin yönetmenliğini yaptığı filmi de izlemeliyim.

Thomas Mann’in Venedik’te Ölüm adlı kitabının çıkış noktası Goethe’nin Marienbad’da tanıştığı on sekiz yaşındaki Ulrike ile yaşadığı aşkmış.
(Kaynak 1: Sözcükler Dergisi’nin Ocak-Şubat 2017 tarihli 65. sayısında yer alan Selda Uygur imzalı Thomas Mann’den Luchino Visconti’ye Venedik’te Ölüm ve Ölümsüzlük başlıklı yazı – syf: 75
Kaynak 2: Thomas Mann’in Can Yayınları tarafından basılan Venedik’te Ölüm kitabının 6. Baskısındaki Prof. Dr. Kasım Eğit’in kaleme aldığı önsöz – syf:11)

Milan Kundera da Ölümsüzlük adlı kitabının bir bölümünde Goethe’ye değiniyor.

Goethe deyince benim aklıma iyi bir çevirisini henüz bulamadığım Faust, birkaç kere okuyup çok etkilendiğim Genç Werther’in Acıları ve Enis Batur’un üzerinde çok durduğu Batı-Doğu Divanı gelir.

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun retrospektif sergisi “Sevmek Güzel Meslek Reis” 12 Mart’a kadar İzmir Folkart Gallery’de ziyaret edilebilecekmiş.

İlhan Berk’in “Ne Böyle Sevdalar Gördüm Ne Böyle Ayrılıklar” adlı şiiri ve bu şiirden bestelenen Onur Akın şarkısı Seviyorum Seni… Bu şarkının sözlerinin bir kısmı da Nâzım Hikmet dizelerinden oluşuyordu.

Naim Dilmener’in Milliyet Sanat Dergisi’nin Ocak 2017 tarihli 694. sayısında yer verdiği 2016 yılının müzik değerlendirme listelerini Listelediklerim’de yayınlamalıyım.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar